Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόταση ψηφίσματος της πλειοψηφίας του Δ.Σ.

Δημοσιεύουμε την πρόταση ψηφίσματος που έγινε από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, όπως είχαμε υποσχεθεί στην Γενική Συνέλευση της 18ης Σεπτεμβρίου.
Παρακαλούμε τα μέλη μας να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε πρόταση ψηφίσματος με σκοπό την ομοφωνία.




ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Στο Βόλο σήμερα  18/09/2012, πραγματοποιήθηκε έκτακτη  Γ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Μαγνησίας η οποία αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει μαζικά  και δυναμικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται  για το προσεχές διάστημα από την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ από κοινού με το ΤΕΕ και σε συνεργασία με  άλλους παρεμφερείς  συνδικαλιστικούς φορείς του  Δημοσίου, για να διεκδικήσει μαζί με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας:
  • ·         Την ακύρωση των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που προβλέπονται στα προγράμματα «σταθερότητας και ανάπτυξης», στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο.
  • ·         Την κατάργηση των μνημονίων και του μηχανισμού «στήριξης» που  συγκρότησε η Τρόικα. Αντιστεκόμαστε στις αρνητικές του συνέπειες, τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας  και δηλώνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε απολύσεις εργαζομένων με τη μορφή της εργασιακής εφεδρείας ή άλλον τρόπο.
  • ·         Την κατάργηση του «Καλλικράτη», που αφενός προκάλεσε χάος και διάλυση στη λειτουργία των  Δημοσίων Υπηρεσιών, αφετέρου χρησιμοποιείται ως «κερκόπορτα» για την κατάλυση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και την πλήρη απώλεια της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
  • ·         Το τέλος της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων του δημοσίου τομέα σε ΑΕ, των πάσης φύσεως συμβάσεων παραχώρησης.
  • ·         Την υπεράσπιση, στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου, αναδιανεμητικού, κοινωνικού χαρακτήρα του συνταξιοδοτικού συστήματος και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • ·         Την απόσυρση των απαράδεκτων προτάσεων για τις εργασιακές σχέσεις που καταργούν τις κατακτήσεις δεκαετιών των εργαζομένων και την προστασία των εισοδημάτων μας, που μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία 2 χρόνια.


 Ειδικότερα για τον κλάδο των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων  διεκδικούμε:

Α. Οικονομικές διεκδικήσεις

  1. Την καθιέρωση κλαδικού μισθολογίου της κατηγορίας ΠΕ Μηχανικών, με ομογενοποίηση των αποδοχών μας τουλάχιστον στο επίπεδο εκείνο των Διπλ. Μηχανικών του τ.ΥΠΕΧΩΔΕ και ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των επιδομάτων 6‰ και 7‰ και 2% στα επίπεδα προ περικοπών. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι στην συνέχιση της εφαρμογής ενός ισοπεδωτικού ενιαίου μισθολογίου, που δεν λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα του ρόλου του μηχανικού δημοσίου υπαλλήλου και τον 5/ετή κύκλο σπουδών μας.
  2. Την αύξηση των πόρων για δαπάνες εκτός έδρας από 1% σε 2% του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Β. Θεσμικές διεκδικήσεις

  1. Την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας των Μηχανικών του Δημοσίου κατηγορίας ΠΕ από την ημερομηνία απόκτησης της άδειας άσκησης του επαγγέλματος.
  2. Την ακύρωση των σχεδιασμών της κυβέρνησης για αξιολόγηση των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων δεδομένου ότι ήδη έχουν αξιολογηθεί για την επιστημονική τους επάρκεια τόσο κατά τη διαδικασία λήψης του πτυχίου όσο και μέσω της απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Η εφαρμογή σχεδίων «αξιολόγησης», εφεδρείας, διαθεσιμότητας αποτελεί άλλοθι για να οδηγηθούν συνάδελφοι σε απόλυση.
  3. Το τέλος της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων με την αποτροπή των διαλύσεων των διευθύνσεων καθαριότητας, πρασίνου και πολεοδομίας των Δήμων με ανάθεση των αρμοδιοτήτων τους σε ιδιώτες και την αντιπαράθεσή μας στην πολίτική της αποδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους.
  4. Τη διασφάλιση και επέκταση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
  5. Την αναβάθμιση και διαρκή εξέλιξη του Μηχανικού Δημοσίου Υπαλλήλου στις υπηρεσίες του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  6. Υπαγωγή των Μηχανικών του Δημοσίου, ηθικά τουλάχιστον, στον Κώδικα Δεοντολογίας του ΤΕΕ, παράλληλα με την υπηρεσιακή μας ιδιότητα.
  7. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατάληψη θέσεων ευθύνης κατά προτεραιότητα από υπαλλήλους του κλάδου Π.Ε.
  8. Τη διεύρυνση των ρυθμίσεων της Νομικής Κάλυψης σύμφωνα με τις προτάσεις της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ.

Γ. Ασφαλιστικό

  1. Την αποκατάσταση των απωλειών στα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ λόγω της εφαρμογής του PSI.
  2. Θεσμικό πλαίσιο και οργάνωση των υποδομών του Ταμείου με όρους και προϋποθέσεις διαφάνειας που να διασφαλίζουν την αξιοποίηση των μεγάλων αποθεματικών του Ταμείου σε όφελος των ασφαλισμένων.
  3. Καμία απώλεια πόρων για το ΤΣΜΕΔΕ, από ΣΔΙΤ και Συμβάσεις Παραχώρησης που οφείλουν να καταβάλλουν εισφορές.
  4. Καμία περικοπή των συντάξεων των μηχανικών που πληρώνουν εισφορές για το Δημόσιο αλλά και το ΤΣΜΕΔΕ.
  5. Την ανασύνταξη του Κανονισμού του Κλάδου Υγείας με πλήρη κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών και νοσηλευτικών αναγκών των ασφαλισμένων και αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους.
  6. Τη μη αποδοχή αύξησης ασφαλιστικών εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ
  7. Την ομογενοποίηση παλαιών και νέων ασφαλισμένων και στο επίπεδο των εισφορών και στο επίπεδο των συντάξιμων παροχών χωρίς μείωση των συντάξεων.

Με βάση τα παραπάνω αιτήματά μας προτείνουμε στην Π.Ο ΕΜΔΥΔΑΣ τη κλιμάκωση του αγώνα μας μαζί με τους υπολοίπους φορείς των εργαζομένων της χώρας με την διοργάνωση πανελλαδικής πολιτικής απεργίας διαρκείας με ταυτόχρονες καταλήψεις των Υπηρεσιών.



Για καθημερινή ενημέρωση με τα νέα άρθρα του ιστολογίου, δώστε email:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου